Praktische informatie van de orthodontist in Haarlem

EHBO - Eerste Hulp Bij Orthodontie

Als er iets kapot is aan je beugel, moet het meestal gerepareerd worden. Hieronder lees je wat je kunt doen.


Tijdens praktijkuren:
Als er een probleem is met je beugel is het verstandig om direct telefonisch contact op te nemen. De secretaresse kan je dan verder helpen of een afspraak maken voor de reparatie van je beugel.


’s Avonds, in het weekend en tijdens vakantie:
Als er buiten werktijden een probleem is met je beugel, kun je eerst proberen dit zelf te verhelpen. Hieronder staan verschillende tips om problemen met je beugel zelf op te lossen.

Een losse (uitneembare) beugel is kapot of doet pijn
Laat de beugel uit en maak op de volgende werkdag een afspraak bij ons.


Een slotje (bracket) zit los - bij een vaste beugel
Als je last hebt van een loszittende bracket, kun je deze afdekken met de door ons meegegeven witte was of suikervrije kauwgom. Maak op de volgende werkdag een afspraak bij ons om de bracket weer vast te zetten.


Er prikt iets in de wang of in de tong - bij een vaste beugel
Bedek het prikkende deel van de beugel met de door ons meegegeven witte was of suikervrije kauwgom. Je kunt ook proberen het uitstekende stukje draad af te knippen met bijvoorbeeld een nagelknipper, of weg te buigen met een lucifer of achterkant van een lepeltje. Maak op de volgende werkdag een afspraak bij ons om het probleem te verhelpen.


Er zit een ringetje (band) om een kies los - bij een vaste beugel of bij een buitenbeugel
Als je last van een loszittende band hebt, kun je deze afdekken met de door ons meegegeven witte was of suikervrije kauwgom. Een loszittende band die geen onderdeel is van een vaste beugel mag je ook verwijderen. Maak op de volgende werkdag een afspraak bij ons om de band vast te zetten.


Bij ernstige pijnklachten veroorzaakt door de beugel, die je niet zelf kan verhelpen en die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten, kun je Orthodontiepraktijk H. A. Hofman bellen op 023 - 532 73 33. Via het antwoordapparaat word je verder geholpen. Als je op vakantie bent, kun je contact opnemen met een orthodontist of tandarts op je vakantieadres en hem om hulp vragen.

Bel Orthodontiepraktijk H. A. Hofman

Een spreekbeurt over de orthodontist of je beugel?

Ga je op school een spreekbeurt geven over orthodontie? Op de praktijk van Orthodontiepraktijk H. A. Hofman is een heuse spreekbeurtenset aanwezig met informatiefolders, voorbeelden van gipsmodellen, röntgenfoto’s en verschillende soorten beugels. Ter informatie zijn er ook folders verkrijgbaar met bijzonderheden over verschillende soorten beugels.

Vraag ons naar de spreekbeurtenset

Voor meer informatie over beugels en orthodontie kun je onderstaande websites bekijken. 

Orthodontiepraktijk H. A. Hofman
Westerhoutpark 6 
2012 JM Haarlem

KVK 34085693

Privacyverklaring

Contactgegevens

 023 - 532 73 33

 023 - 542 46 77

 ha.hofman@orthohaarlem.nl

Openingstijden

Maandag 08:30 - 12:30 14:00 - 16:30

Dinsdag - Vrijdag 08:30 - 12:30 13:15 - 17:00

Telefonisch bereikbaar van ma t/m vr 9:00 - 12:00 en 14:00 - 16:30 uur.